Dagbesteding

Wat is dagbesteding?
Een dagbestedingstraject bij StraatGeluid kenmerkt zich door;

  • Gericht op stabiel houden van de situatie.
  • Aanhaken bij motivatie van jongere.
  • Werkzaamheden gericht op succeservaring.
  • In kaart brengen van eigen kunnen.
  • Werkzaamheden vinden plaats midden in de wijk tussen de mensen.
  • Op welke plek in de maatschappij past de jongere het best?
  • Werkzaamheden vinden plaats midden in de wijk tussen de mensen.
  • Elk traject is maatwerk! Persoonlijke positieve aandacht is het begin van succes.

Voor wie?
Dagbesteding is beschikbaar voor jongeren die door hun gemeente geïndiceerd zijn onder de Jeugdwet (JW). StraatGeluid kan de dagbesteding dan bieden vanuit zorg in natura (ZIN) middels een zorgcontract, of vanuit persoonsgebonden budget (pgb). Dit verschilt vaak per gemeente. StraatGeluid kan je helpen de juiste route bij jouw gemeente te onderzoeken.

Verhaal van Laura.
Ik ben Laura en ik  ben 16 jaar. Ik heb een moeilijke tijd gehad. Door mijn ADHD en ODD heb ik al zolang als ik weet snel problemen met mensen. Met mijn moeder, op school, met leeftijdsgenootjes.. Al snel ben ik drugs gaan gebruiken, vanaf mijn 14e. Ik had verkeerde vrienden, maar door drugs kon ik wel even tot rust komen. Al was het maar kort. Ondanks dat ik vrienden had, kende niemand mij echt. Mensen hebben me al te vaak laten zitten.


Ik wist dat ik verder moest met mijn leven, maar niks lukte. Wel ging ik minder drugs gebruiken. Via via leerde ik StraatGeluid kennen. Ik zag dat ze veel werkten met jongeren. Dat leek mij ook wel wat. Gewoon bezig zijn, zonder dat iemand meteen een mening over mij had. Ik kreeg de kans om dagbesteding te doen bij StraatGeluid.

Ik ben eerst veel gaan sporten onder begeleiding. Ik vond mezelf te zwaar, daardoor voelde ik me onzeker. Het duurde even voordat ik hier eerlijk over kon zijn. Verder ben ik veel met dieren bezig geweest. De hond uitlaten, naar de kinderboerderij. Het klinkt gek, maar dit bracht mij rust. Toen ik mij steeds beter voelde, hielp ik StraatGeluid met meidenactiviteiten begeleiden. Ik kwam erachter dat er meer meiden zijn die vast lopen in het leven. Later heeft StraatGeluid mij geholpen met schoolboeken. Die had ik al heel lang niet gezien.

Doordat ik lekker bezig was, kwam ik mijn oude vriendengroep bijna niet meer tegen.  Ik heb via StraatGeluid veel nieuwe vrienden gemaakt. Echte vrienden waar ik wat aan heb. Het lukte steeds beter van de drugs af te blijven. Elke goede dag is er één.  Team StraatGeluid bedankt!