Reïntegratie

Wat is reïntegratie?
Een reïntegratietraject bij StraatGeluid kenmerkt zich door;

  • De jongere weet (soms met een beetje hulp) wat hij wil bereiken.
  • Binnen een bepaald tijdsbestek werken aan concrete doelen, concrete doelen zijn vaak 1) terug naar school of 2) terug naar werk en/of 3) persoonlijke groei.
  • Aanleren van vaardigheden gekoppeld aan het doel.
  • Opdoen van kennis (schoolvakken, kennis sociale kaart, zelfredzaamheid,..)
  • Werkzaamheden vinden plaats midden in de wijk tussen de mensen.
  • Elk traject is maatwerk! Persoonlijke positieve aandacht is het begin van succes!

Voor wie
Reïntegratie is beschikbaar voor jongeren/jongvolwassen die door hun gemeente geïndiceerd zijn onder de Jeugdwet (JW) of onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). StraatGeluid kan de reïntegratie dan bieden vanuit zorg in natura (ZIN) middels een zorgcontract, of vanuit persoonsgebonden budget (pgb). Dit verschilt vaak per gemeente. 
StraatGeluid kan je helpen de juiste route bij jouw gemeente te onderzoeken.

Verhaal van Joey
Ik ben Joey en ik ben15 jaar. Ik ging al een half jaar niet naar school. Daar ging het niet zo goed namelijk. Jongerencoach Vanessa ging me helpen om toch weer naar school te gaan. Ik kon helaas niet meteen terug naar school. Wel kon ik bij StraatGeluid werken aan mezelf.

Bij StraatGeluid ben ik eerst gewoon een tijdje gaan werken. Bij mensen uit de buurt klussen doen. Schilderen, in de tuin werken.. Ik vond ’t lekker om bezig te zijn. Ik kwam erachter dat ik best handig ben, daar ben ik best trots op. Maar ik kon tijdens het klussen ook mijn hoofd leeg maken. Daardoor kon ik beter praten met Brian over mijn boosheid, daar had ik echt last van. Tijdens sportlessen bij StraatGeluid leerde ik die boosheid op een goede manier eruit te gooien.  Mijn vader, moeder en stiefvader zagen dat ik veranderende.

Brian heeft gezorgd dat ik mijn oude schoolboeken weer kreeg. Tijdens mijn traject kon ik werken aan schoolvakken, om er weer een beetje in te komen. Na 5 maanden wilde ik wel weer naar school. Ik heb school echt moeten laten zien dat ik het aankan. Team StraatGeluid heeft me hier wel bij geholpen. Per september 2016 ben ik begonnen op het Van der Meij College in Alkmaar. Ik ben nu zelfs de beste van de klas! Team StraatGeluid, bedankt!