SKJ geregistreerde medewerker Ambulant  Dagbesteding en Re-integratie StraatGeluid B.V. (32 uur)

StraatGeluid wil jou graag toevoegen aan het team!

Ben jij de collega die met onze jongeren samen hun toekomstmuziek kan schrijven? Dan zijn wij op zoek naar jou. Wij willen met jou het verschil in het leven maken van jongeren, die bouwen aan hun toekomstperspectief. Vanuit jouw kennis, ervaring en werkhouding bied jij de jongeren van de ‘dagbesteding en re-integratietrajecten’ van StraatGeluid veiligheid, vertrouwen en een basis waarop de jongeren uiteindelijk zich kunnen ontplooien en hun plek in de maatschappij kunnen vinden.

De vacature beknopt

Ambulant Medewerker Dagbesteding en Re-integratie
HBO sociaal domein
SKJ geregistreerd
32 uur
Salaris conform CAO Jeugdzorg
Ervaring jeugdzorg (2 jaar)

Wie ben jij en hoe ga jij te werk

Jij staat stevig in je schoenen en hebt een flexibele geest, zodat jij kan reageren op de verschillende ad hoc vraagstukken gedurende de dag en tijdens de loop van het traject. Je hebt een creatieve kant daarnaast heb jij een verantwoordelijkheidsgevoel t.a.v. de jongeren, de collega’s en de organisatie. Jij bent in staat om vanuit een helikopterview situaties op zowel micro-, meso- en macroniveau te kunnen zien en eventueel op te lossen. Ook communiceer je makkelijk met externen.
Deze vaardigheden neem je mee in je persoonlijkheid en de benodigde kennis heb je opgedaan tijdens je HBO studie in het sociale domein. Tevens heb je een SKJ registratie en kan jij gedrag verklaren aan de hand van de opgedane theoretische kennis.

Je krijgt er een familie bij: de StraatGeluid-familie! Je collega’s staan voor je klaar, op goede dagen en op minder goede dagen. Je staat er nooit alleen voor.

Waar ga je aan het werk

De dagbesteding en re-integratie traject van StraatGeluid. Hier begeleiden wij intensief jongeren tussen de 12 en 18+ jaar die lange tijd zijn uitgevallen uit hun school of arbeidsplek. StraatGeluid zorgt ervoor dat deze jongeren weer leren om een gezond ritme te ontwikkelen. Daarnaast zoeken wij naar de dromen en wensen van de jongeren zodat we uiteindelijk een reëel perspectief kunnen najagen passend bij de jongere. De studie- of opleidingskeuze van de jongere is hierin belangrijk, maar ook creatieve ontwikkeling door middel van muziek, kunst, kledingontwerpen krijgen veel aandacht. Behalve op locatie komen wij ook in het gezin (ambulant), zijn wij ondersteunend bij afspraken met externen en ten slotte ben je ook bereikbaar voor de jongeren op de momenten dat je het hardst nodig bent.

Wie ga je helpen

De jongeren om wie het gaat zitten vaak al maanden thuis. Dit kan zijn door sociale angsten, depressies, gedrag. Hierdoor hebben jongeren vaak een minder gezonde leefstijl ontwikkeld, welke niet bijdraagt aan hun gezondheid of hun perspectief. Deze jongeren worden doorverwezen naar StraatGeluid, of worden bij ons aangemeld. De jongeren leren hier te kunnen vertrouwen op eigen kunnen, en vertrouwen in ondersteuning van anderen. Wij bieden een veilige omgeving voor jongeren zodat zij weer zichzelf kunnen vinden en open gaan staan om een (hulpverlening)relatie aan te gaan, binnen of buiten StraatGeluid. Dit heeft tijd nodig en die tijd krijgen ze ook. Dit legt een goede basis voor het vervolg van het traject. In samenwerking met het gezin en netwerk van de jongere werken we hand in hand ten gunste van de jongere.

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan ontvangen wij graag je sollicitatiebrief en CV per e-mail naar info@straatgeluid.nl onder vermelding van sollicitatie Ambulantmedewerker DB
Naar Boven