Vacature Flexibele Jongerenwerker Huiskamer StraatGeluid B.V.
(minimaal 12 uur)

StraatGeluid wil jou bij het team!

Ben jij de collega die met onze jongeren samen hun
toekomstmuziek kan schrijven in de Huiskamers? Dan zijn wij op zoek naar jou. Wij willen met jou, de jongeren uit de wijken bedienen op een laagdrempelig en toegankelijke manier. Met jouw kennis, ervaring en werkhouding bied jij de jongeren van StraatGeluid veiligheid, vertrouwen en een basis waarop de jongeren uiteindelijk zich via talentontwikkeling kunnen ontplooien.

De vacature beknopt
  • Jongerenwerker Huiskamers
  • MBO 3/4 Sociaal werk
  • 12 uur
  • Schaal 7 (CAO jeugdzorg)
  • Ervaring in het jongerenwerk
Waar ga je aan het werk

StraatGeluid beschikt over meerdere Huiskamers in Alkmaar. Voor een nieuw te openen Huiskamer zoeken wij een jongerenwerker. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat jij ook inzetbaar bent in de andere Huiskamers die in het bezit zijn van StraatGeluid. De openingen en dus uitvoering van de Huiskamers is doorgaans na de algemene schooltijden en/of in de avond.

  • Huiswaard
  • Schermereiland
  • De Mare
  • Oud Overdie
  • Nieuw Overdie

Jij zal flexibel inzetbaar zijn bij de verschillende Huiskamers, dit maakt dat je dynamisch werkt aan de hand van de cultuur en de vraag die bij elke Huiskamer verschilt.
Presentie en relatie met de jongeren uit de wijk zijn hiervoor de sleutel. Dit vraagt van jou een brede inzetbaarheid, aanwezigheid en dat je makkelijk in contact kan treden met de jongere en waar nodig zijn of haar systeem.

Wie ga je helpen

De jongeren en de kinderen om wie het gaat zullen voornamelijk uit de desbetreffende wijk komen vanwaar de Huiskamer gevestigd is. De leeftijden hierin verschillen van 8 tot 18 jaar of ouder. Het doel als jeugdzorgwerker in de Huiskamers van StraatGeluid is om de talentenontwikkeling van de doelgroep te bevorderen en te ontplooien met activiteiten aanbod. Daarnaast is het belangrijk dat je over de vaardigheden beschikt om vroegtijdig en preventief te kunnen signaleren. Jij deelt de zorg signalen met de Jongerencoach van StraatGeluid zodat waar nodig en noodzakelijk de Jongerencoach aan de slag gaat met jouw ingebrachte signalen.

Wie ben jij en hoe ga jij te werk

Jij staat stevig in je schoenen en hebt een flexibele mindset, zodat jij kan reageren op de verschillende ad hoc vraagstukken. Je bent het aanspreekpunt van de Huiskamer. Jij hebt een verantwoordelijkheidsgevoel t.o.v. de jongeren en de kinderen in de wijk, de collega’s en de organisatie. Jij bent in staat om vanuit een helikopterview situaties op zowel micro-, meso- en macroniveau te zien en eventueel op te lossen. Ook communiceer je makkelijk met externen. Deze vaardigheden heb je ontwikkeld en neem je mee in je persoonlijkheid en de benodigde kennis heb je opgedaan tijdens je mbo-studie.

Je krijgt er een familie bij: de StraatGeluid-familie! Je collega’s staan voor je klaar, op goede dagen en op minder goede dagen. Je staat er nooit alleen voor.

De sluitingsdatum voor deze vacature is 28 februari. Tussentijds is het mogelijk dat de vacature sluit bij een kandidaat die passend is bevonden. Er zullen zo nodig meerdere gespreksrondes plaatsvinden. Je ontvangt hiervoor per e-mail een uitnodiging.

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan ontvangen wij graag je sollicitatiebrief en CV per e-mail naar info@straatgeluid.nl vermeld in je onderwerp ‘Sollicitatie Jongerenwerker Huiskamers’

Naar Boven